miércoles, 4 de mayo de 2016

Tot s'acaba

Ja estem a començaments de maig, i per nosaltres els alumnes de segon de batxillerat de l'institut IES Ribera del Sió se'ns està acabant el curs. Per això, la nostra professora d’història ens ha encarregat la nostra última tasta en el blog.

Aquesta, tracta de la transició política que va patir Espanya entre l'any 1975 a l'any 1978. Tot va començar el 20 de novembre de 1975, dia que Francisco Franco Bahamonde morí. Després de l’adéu del dictador, a España les coses varen canviar radicalment. És va destruir totalment la dictadura franquista i s’hi va instaurar un sistema democràtic que va quedar plasmat en la constitució del 1978.
 Però sincerament, crec que la transició política va finalitzar al 1982, quan el partit d’esquerres, dirigit per Felipe Gonzalez va guanyar les eleccions. Ja que va ser el primer partit elegit pel poble ha manar després d’haver patit una dictadura molt forta.

El següent punt que la professora ens va dir que comentéssim, es que ens va demanar que donéssim la nostra valoració sobre la qualitat política del país.

 Trobo, que en el nostre país s’hi troba a faltar una mica serietat i de compromís. Crec que la gent d’Espanya ja està farta de sentir casos de corrupció de la gent que s’encarrega de guiar i mantindre l’estabilitat del nostre país. Casos, com el de Barcenas o Pujol, em fa arribar a la conclusió que donà igual a qui fica al capdavant del país, ja que sempre hi haurà algú que s’aprofitarà.

Per finalitzar, dir-vos que aquesta serà segurament la meva última entrada en el blog. Gràcies al blog, he pogut aprendre moltíssimes coses noves, que m’han fet reflexionar i m’ha ajudat a expressar el que sento.

Gràcies per tot i fins a una altra.



No hay comentarios:

Publicar un comentario