lunes, 8 de febrero de 2016

Comparació entre l'estatut d'autonomia de Catalunya del 1932 i 2010



Catalunya des de fa molt temps sempre ha volgut intentar aconseguir la seva independència respecta a Espanya. De precedents no hi poden faltar, com l’estatut d’autonomia del 1932 i l’estatut del 2010, entre moltes altres situacions. 
L'estatut d’autonomia del 1932 on defensava i demanava una autonomia política i administrativa respecte a la d’España. Tot i que per aconseguir-ho es va tindre de passar un procés en que només s’hi trobaven problemes, entre els partits polítics hi havien moltes diferencies, ja que els que eren de dretes no hi estaven gens d’acord, consideraven que era una oportunitat perfecta a favor de Catalunya per poder allunyar-se d’Espanya. Com ens mostra el cartell hi havia molta gent que estava en contra d’aquesta situació.
En ple segle XXI tenim un antecedent molt similar, Al 2010, Catalunya va presentar de nou l’Estatut d’Autonomia i un altre cop els partits de dretes van estar-hi totalment en contra, com ja s’esperava. En aquell moment hi va haver un gran boicot en contra dels productes catalans, on moltes empreses catalanes van patir molt. 
Hi ha moltes situacions en la història que es repeteixen,  i  aquest cas n’és un.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario